Menu
Blog

In je bubbel blijven? Of stap je uit de bubbel?

onderneming

ondernemenIn mijn vorige blog heb ik besproken wat er bij ondernemerschap komt kijken en hoe je kan beginnen. Nu wil ik een soort van een stap weer terug, naar kies je ervoor om in je bubbel te blijven of durf je het aan en stap je uit de bubbel.

Wat bedoel ik nu precies met ‘de bubbel’. Ik bedoel natuurlijk je comfort zone.

Uit mijn eigen ervaring weet ik dat je comfort zone een heerlijke zone is. Alles is vertrouwd en waarom zou je nu dingen anders doen als dit perfect werkt. In mijn vorige blog gaf ik ook al aan dat ik vroeger altijd heb gezegd dat ik NOOIT een eigen onderneming zal gaan beginnen. Dit is dus het voorbeeld van de typische comfort zone. Ik zag het niet zitten en veel te veel gedoe en risico. Ik ben ook al vrij jong moeder geworden en toen was het al helemaal uit den boze.

Hoe komt het toch dat veel mensen in deze -ik noem het dus je bubbel- comfort zone/ bubbel blijven leven. Ik noemde het zojuist al, het is veilig, vertrouwd, het werkt prima, vaak luisteren mensen ook naar meningen van andere en zo zijn er nog wel meer argumenten. Bij mij telde de meningen van andere mensen ook altijd. Als andere het onmogelijk vonden dan zal het wel zo zijn.

Op een dag zag ik een quote voorbijkomen van Albert Einstein en die raakte mij ook wel.

‘A person who never made a mistake never tried anything new’ – Albert Einstein

Natuurlijk maak ik wel fouten, maar deze quote kwam heel anders binnen bij mij. Op dat moment dat ik deze quote las was ik bezig met mijzelf en een verandering in mijn leven. Ik wilde mijzelf uit de bubbel losrukken. Ik voelde mij niet meer op mijn gemak en voelde mij heel erg beperkt en dat ik geleefd werd. Dus dit kwam op het juiste moment. Ook niet veel later kwam het moment van de lift. En de rest is eigenlijk een beetje geschiedenis.

Waar ik dus achter ben gekomen, het leven in de bubbel is dus eigenlijk niet zo fijn. Althans voor mij niet, voor andere werkt het wel perfect en kunnen er prima oud mee worden. Maar ik kreeg dus heel erg het idee dat mijn leven beperkt was. Vaak is het ook zo dat als je in de bubbel leeft dat je stopt met groeien, met jezelf verder te ontwikkelen. En dat wilde ik dus niet meer, want ik wilde wel groeien en blijven groeien.

Daarom toch die stap gezet om nog verder uit mijn bubbel te komen en mijn eigen onderneming te starten, om weer te gaan leren en binnen 6 maanden mijn certificaat te halen. Om mijn eigen keuzes te maken en mijzelf los te maken van andere meningen. Natuurlijk vraag ik weleens de mening van een ander maar uiteindelijk blijft het mijn besluit. Ik kies ervoor om de beren op de weg een schop onder de kont te geven en van de weg te schoppen. Ik moet ook zeggen, wat een bevrijding is dat.

Mijn bedrijf komt verder van de grond, ik wil weer een studie gaan volgen en wat een nog groter cadeau is. Dat is dat ik makkelijk iets kan loslaten.

Waar kies jij voor?
Bubbel
Of
Uit de bubbel

*Beide antwoorden zijn perfect, ik zeg altijd ‘doe waar JIJ je goed bij voelt en niet de ander’

No Comments

    Leave a Reply