Menu
Blog

Virtual Assistant

virtualassistant

Ik dacht, ik ga deze blog toewijden aan datgene waar ik mijn brood mee verdien.
En dat is Virtual Assistant zijn. In Nederland komt het nu steeds meer voor en wagen steeds meer mensen zich aan het beroep ‘VA’.

Oké wat houdt het nu precies in ‘Virtual Assistant’. De naam zegt het eigenlijk al, je bent een virtueel (afstand/digitale) assistent. De werkzaamheden variëren ook enorm per VA. Waar de één zich richt op marketing en de ander richt zich weer op administratie. Maar er zijn ook genoeg all round va’s. Zij hebben geen specifiek vak waar ze zich op focussen.

Ook de opdrachtgever kan verschillen. Je kan bijvoorbeeld een ondernemer helpen groeien door werkzaamheden uit handen te nemen waar ze geen zin in hebben. Maar er zijn ook va’s die op locatie werken en die tijdelijke opdrachten hebben. Zoals bijvoorbeeld een ziektevervanging of zwangerschapsverlof. Het bedrijf kan ook in een fase zitten waar ze op zoek zijn naar een juiste kandidaat voor de baan maar ze hebben intern niemand die het kan opvangen.

Zoals je dus ziet, is het erg variërend.
Dat is dus ook precies de reden waarom ik hiervoor gekozen heb. Het is zo divers en geen opdracht is hetzelfde. Voor mij geldt dat ook met mijn opdrachtgevers. Ik werk voor zowel mannen als vrouwen. Sommige va’s vinden het prettiger om alleen voor een man te werken en sommige voor een vrouw. Het is wat bij jou past. Je focust je namelijk wel op jouw doelgroep. Het is namelijk wel verstandig om op te schrijven voor wie je wel of niet wil werken.

Waarom ik ook voor deze richting gekozen heb. Je blijft leren, steeds leer je weer iets nieuws en dat kan je dan toepassen. Super leuk als je het mij vraagt 😉

Om even terug te komen op het stukje over je opdrachtgevers, ik heb namelijk het volgende gehad toen ik net was begonnen.
Mijn eerst opdrachtgever was een vrouw en zij is kunstenares. Maakt echt prachtige wandkleden. Check her out Milla Novo. Zij gaf mij een kans om voor haar aan de slag te gaan. Ik heb een jaar voor en met haar mogen werken wanneer we er toch uiteindelijk achter kwamen dat we niet zo goed bij elkaar paste.
Toen werd het voor mij ook duidelijk dat ik goed in kaart moet brengen voor wie ik wel of niet kan werken. Een manier om dit te doen is om jouw kernwaarden te noteren, wat jij echt belangrijk vindt en het tegenovergestelde van die kernwaarden dat zijn opdrachtgevers waar je niet voor kan werken. Natuurlijk sta je vrij om het te proberen en ga er vooral voor. Maar vaak gaat het niet werken. Er komen irritaties en je gaat misschien niet lekker in je vel zitten.

Dit heb je dus ook bij va-schap maar sowieso in het ondernemerschap. Maar weet je hier leer je van en je gaat weer door.

Ik zal nu een aantal richtingen noteren die va’s veel aanbieden:

 • Administratie
 • Marketing
 • Backoffice
 • Klantenservice
 • Office Management
 • Content Creator
 • Tekstschrijver
 • Financieel administratie
 • Advertenties Facebook en Instagram
 • Weer structuur brengen
 • Technisch VA
 • Websites bouwen

Mocht je vragen hebben over Virtual Assitant neem vooral even contact met mij op en dan kunnen we samen even sparren.

No Comments

  Leave a Reply